Stacks Image 352

Understreker Thailands fulle gjenåpning under toppmøtet mellom ASEAN og USAStatsminister Prayut Chan-o-cha sa onsdag at han vil understreke Thailands fulle gjenåpning når han møter ledere fra andre land under det andre spesialtoppmøtet mellom Asean og USA i Washington i dag og i morgen.

Prayut, akkompagnert av utenriksminister Don Pramudwinai og energiminister Supattanapong Punmeechaow, fløy til Washington onsdag morgen for toppmøtet, som vil markere 45-årsjubileet for forholdet mellom ASEAN og USA, skriver The Nation.

I et Facebook-innlegg skriver Prayut at toppmøtet er en mulighet til å møte den amerikanske presidenten og høytstående representanter for å fremme samarbeid om utvinning og bærekraftig vekst i Sørøst-Asia, samt presse på for toppmøter for Asia-Pacific Economic Cooperation.

Han skiver at toppmøtet også er en mulighet til å få tillit blant amerikansk privat sektor til Thailands beredskap til å gå over til en økonomisk bedring, som inkluderer å innlede en digital økonomi, bærekraftig utvikling, ren energi og elektriske kjøretøy.

Å utvide handel og investeringer i fremtidens industrier er i tråd med landets strategiske plan, skiver Prayut.

– Det viktigste er at jeg vil få en mulighet til å understreke for statsledere at Thailand har åpnet fullt ut for turister, næringsliv, konferanser, medisinske tjenester og så videre, skiver han.

– Etter at vi skrotet ‘Test & Go’-ordningen 1. mai, kom mer enn 300.000 turister til landet i løpet av en uke, og dette forventes å øke mellom mai og september.

– Antall utenlandske turister som besøker Thailand i høysesongen mellom oktober og desember forventes å øke til minst 1 million per måned, skiver statsministeren.

Prayut sa også at toppmøtet ville gjøre det mulig for Thailand å øke økonomien sin sammen med Aseans og verdenssamfunnet, og la til at det er et viktig skritt for Thailand å bli et av de ledende landene i post-covid-tiden.

Tirsdag godkjente regjeringen et utkast til uttalelse som fokuserer på å styrke forholdet og fremme økonomisk samarbeid mellom ASEAN og USA.

Regjeringen godkjente også et utkast til vedlegg der de thailandske og amerikanske forsvarsavdelingene ville utveksle informasjon.

(pf) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!