Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailand gir økonomisk støtte til eldre drosjesjåfører og mc-taxi-førereThailands regjering har godkjent økonomisk støtte til drosjesjåfører og mc-taxi-førere over 65 år, i 29 provinser som er koronaberørt og som ikke er kvalifisert for hjelp i andre støtteordninger.

Støtten er en månedlig kontantutbataling på 5000 baht for 12.918 drosjesjåfører og 3.776 mc-taxi-førere. Tiltaket skjer innenfor rammen av 167 millioner baht.

De som bor i 13 provinser som først ble utpekt som kontrollerte områder, vil ha rett til to runder med bidrag, mens resten bare vil få en. De første utbetalinger skal skje innen utgangen av november.

– Dette vil redde livet til transportarbeidere,"sier en regjeringstalsmann. – Transportsystemet er nøkkelen til å drive økonomisk virksomhet, skriver ThaiEnguirer

Tidligere har thailandske ansatte 65 år, i trygdesystemet fra berørte næringer, kunne få hjelpepakker fra 2.500 til 10.000 baht per person, avhengig av kategori og beliggenhet.

Ettersom pandemien har redusert friluftsaktiviteter og unngått turister og forårsaket lavere inntekt fra pendling, har en gruppe drosjesjåfører forlatt kjøretøyene sine i Ratchaphruek, Bangkok siden februar. De har også omdannet dem til grønnsakshager og froskedammer for å søke alternativ inntekt.

(we) Kilde: ThaiEnquirer