BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Marinen på Phuket rydder opp for å trygge fiskeriene


Royal Thai Navy Third Area Command gjennomførte før helgen en større rengjøringskampanje på brygga og båtene på Phuket Fishing Pier i Koh Sirey, med sikte på å øke tilliten til det lokale fiskersamfunnet.

– Phuket har et stort potensial for fiske, siden vi har 17 havner og 352 fiskebåter, sider viseadmiral Cherngchai Chomcherngpat fra Royal Thai Navy Third Area Command som stod bak kampanjen sammen med guvernør Phichet Panapong, flere offentlige offiserer, representanter fra privat sektor og lokale fiskere. 

– Det er neste 3000 som har sitt arbeide med fiske her på Phuket, sier har. – 1000 thaier og nær dobbelt så mange arbeidsinnvandrere fra nabolandene våre som Myanmar, Laos og Kambodsja.

– I fjor fisket vi 102 160 tonn, verdt omkring 5 milliarder baht, det er 8,5 % av landets totalt fiske.

– Fikerinæringen er forresten den næringen som er minst berørt av pandemien, og vi har aldri regisert noen smittede, sier viseadmiralen til The Phuket News.

– Dagens rengjøringskampanje er hovedsakelig for å skape tillit blant lokalbefolkningen og forretningsdrivende som må kontakte fiskere eller vanligvis oppsøker havnene, sier han.

– Vi kan bekrefte at fisk og annet marint liv fanget i Phuket-farvann er trygt og overholder internasjonale standarder. Kunder kan være sikre på at fisken vår er 100% trygg.

(we) Kilde: The Phuket News