Stacks Image 186

Isan-advokat i møte om TM30, med et par nyheterEn utenlandsk advokat i Isan har hatt et møte med Immigrasjonssjefen i provinsen Nakhon Ratchasima. Dette med bakgrunn i en petisjon fra utlendinger i Isan, om problemene med rapportering på TM30. Samtalen bekrefter at reglene nok praktiseres noe ulikt i de enkelte provinser, og kanskje mere restriktivt i provinser med de større turistdestinasjoner.Han kommer med to nyheter: En komité skal vurdere ordningen, og skjemaer skal etterhvert kunne fylles ut online:

1) Det er et utvalg som skal endre innvandringsloven allerede på plass. Men å endre lover tar tid. Immigrasjonssjefen i Korat er en del av den komiteen, og de vet at noen endringer må gjøres. De ønsker å gjøre det lettere for utlendinger. Jeg snakker til og med om den høye verdien av baht, og de vet at det forårsaker problemer for noen pensjonister.

2) Men den beste nyheten er et dokument, en ordre signert 5. august 2019 som jeg så. De nekter å lage en kopi da det er et internt dokument. Det er en ordre fra Bangkok å lage en applikasjon online for alle skjemaer, for å forenkle ting. Det betyr at TM6, TM30, TM47, alle vil være online, tilgjengelig på telefonen din, og at du må gå til Immigrasjonen. Du vil bare måtte gå en gang i året til immigration for utvidelsen. 5. august er samme dag som Bangkok Post laget en forside med "Furore over TM30-skjemaer".

15. august planlegges et panelmøte om TM30 og innvandringsregler. Utenlandske journalister skal bli invitert.

Her finner du hele redegjørelsen fra advokaten, gitt etter møtet med Immigrasjonssjefen.

(we) Kilde: Thaivisa