Stacks Image 352

Ti mistenkte tilfeller av apekopp var herpes eller annen hudsykdomTi mistenkte apekopp-tilfeller var alle enten herpes simplex eller uspesifiserte hudinfeksjoner, sa leder for avdeling for sykdomskontroll (DDC) Opart Karnkawinpong i dag, torsdag. 

Han sa at væskeprøver tatt fra de ti mistenkte apekopper-tilfellene, alle utlendinger med seks av dem knyttet til treningsleirer for thaiboksing i Phuket og Krabi-provinsene, ble sendt til laboratorietester, som bekreftet at de ikke har apekopper, skriver Thai PBS.

Opart sa imidlertid at spor av herpes simplex type 1 ble funnet hos de seks som pleide å trene på treningsleirer for thaiboksing i Phuket og Krabi, og de resterende fire ble funnet å være plaget av ulike hudsykdommer.

Thailand har så langt rapportert bare ett tilfelle av apekopper som ankom fra utlandet, hos en transittpassasjer fra Europa til Australia i slutten av mai. Ingen kjente kontakter til passasjeren ombord og på flyplassen er smittet med sykdommen, og det har heller ikke vært noen lokale smitteoverføringer.

Leder for DDCs epidemiologiske avdeling DChakkarat Pittayawonganon sier at et privat sykehus i Samut Prakan har en 21 åring australsk pasient innlagt siden begynnelsen av juni, etter at han utviklet feber, hoste, sår hals og blemmer i ansiktet, hender og nakke.

– Laboratorietester har imidlertid avkreftet apekopper, sier han, og la til at pasienten også pleide å trene på en thaibokseleir, denne i Pathum Thani-provinsen.

Han forsikret at apekopper ikke er like lett å overføre som korona, med mindre noen er i nær kontakt med en infisert person som allerede har utviklet symptomer.

Det har vært 3.157 bekreftede tilfeller av apekopper i 45 land rapportert over hele verden siden 7. mai.

(jh) Kilde: Thai PBS

Slik ser du norsk TV i Thailand!