Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Får ingen partier absolutt flertall i Thailands nye parlament?Den tidligere regjerende partiet, «Thaksinpartiet» Pheu Thai, ser ut til å få flest antall seter, men ikke flertallet, i Underhuset (parlamentet) i valget den 24. mars, ifølge en undersøkelse fra Nation Groups journalister over hele landet.

Pheu Thai forventes å få 136 av setene fra de 350 valgkretsene, flest i nord og nordøst. Mange her har tydeligvis fortsatt tillit til og tro på partiets patriark, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra.

Democratic Party forventes å få nest flest, tippet å få 88 seter, hovedsakelig fra sine tradisjonelle høyborg i sør og Bangkok.Pro-junta-partiet Phalang Pracharat, som har nominert statsminister Prayut Chan-o-cha som sin eneste statsministerkandidat, forventes å bli det tredje største med 62 representanter, hovedsakelig fra nord og nordøst.

I det forrige valget i 2011 vant Pheu Thai et klart flertall, med 204 representanter fra 375 valgkretser. Demokratene fikk da 115 representanter.

Underhuset (parlamentet) har imidlertid 500 plasser, og 150 av disse velges på partilister. For første gang i Thailand vil det bare bli brukt en stemmeseddel for valg av kretsrepresentant og av parti.

(we) Les mer på TheNation
RSS Feed