På grunn av ferieavvikling har vi lav nyhetsoppdatering fram til 28.juliVåpenforbud for utenlandske borgere i ThailandDen lovgivende forsamlingen (NLA) i Thailand vedtok idag, torsdag innstramminger i våpenloven, som nå forbyr utlendinger som bor i Thailand fra å ha og bruke våpen, visse typer fyrverkeri og «Bang Fai»-raketter.

Tidligre var det ikke krav til at innehaveren av våpen var thailandsk borger. Følgelig var det fritt fram utlendinger som bodde i Thailand å søke tillatelse til å ha, og bruke våpen.

Gen Ood Buengbon, leder av NLAs komité, som står bak endringene, sa at den nye loven ikke ville ha noen innvirkning på de som allerede har tillatelse. Utlendinger kan trene på skytebaner, sa han.
Den nye loven omfatter også at utenlandske borgere ikke kan kjøpr, ha eller bruke lyddempere, «softbullets» og hjemmelagde «Bang Fai» raketter og spinnhjul. Dette er store raketter som brukes på ulike rakettfestivaler i Thailand. Forbudet gjelder også fyrverkeri som kan fjernstyres eller kan utstyres eksterne avfyringsmekanismer.

Den oppdaterte loven trer i kraft når den er kunngjort i «the Royal Gazette», om ca tre måneder.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Se eldre artikler...

Les vår personvereklæring