Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Koronasmitten øker på Phuket



Kornasmitten har forverret seg på øyprovinsen den siste måneden, sier helsemyndighetene på Phuket, og viser til en stigende smittetrend.

Lokale myndigheter sier at flere syke smittede har blitt behandlet på Vachira Phuket sykehus siden Songkran i midten av april.

Antallet sykehusinnlagte på grunn av lungebetennelse og koronarelaterte dødsfall er rapportert å ha økt sammenlignet med perioden februar til mars.

Helsemyndighetene sier at smitteøkningen sannsynligvis skyldtes at folk har slappet av å praktisere forebyggende tiltak og mangel på fjerde eller femte booster-vaksine.

De fleste som har omkommet av smitten mellom april og så langt denne måneden var i den såkalte "608"-risikogruppen; personer 60 år og over, de med underliggende sykdommer og gravide kvinner.

Mange personer i denne gruppen er uvaksinerte eller undervaksinerte. Noen fikk sine siste booster-skudd for mer enn ett år siden.

Til tross for økende smitte har provinsen har kapasitet til å håndtere korona relaterte sykehusinnleggelser med 15-20%.

Thaier som ikke har fått en booster-vaksine de siste seks månedene til et år, kan få vaksine gratis på et hvilket som helst sykehus på øya, sier lokale myndigheter, som foreslår at de sjekker tilgjengeligheten av vaksinen med lokale sykehus ettersom noen tilbyr vaksinering kun en gang i uken.

Kilde: Bangkok Post
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand