Stacks Image 352

Mannen som laksesvindlet 6000 thaier pågrepet på Suvarnabhumi flyplassEier av sushirestaurantkjeden Daruma i Thailand, Metha Chalingsuk, ble pågrepet på Bangkoks Suvarnabhumi flyplass i morges (onsdag) da han kom tilbake fra en utenlandsreise. Han ble etterlyst etter at han solgte rabattkort til tusenvis av thaier for så å stenge alle sine sushirestauranter og stakk sin vei.

Metha er tiltalt for forbrukersvindel, hvitvasking av penger og datakriminalitet etter at politiet mottok hundrevis av anmeldelser fra forbrukere, franchisetakere, leverandører og meglere som enten hadde kjøpt forhåndsbetalte rabattkuponger eller var i gang med å levere varer til kjeden.

Metha fløy til USA forrige uke, med transitt i Dubai på vei ut og Taiwan på vei tilbake, uten å varsle sine ansatte, leverandører eller kunder på forhånd og stengte alle 27 sushirestaurantene i Bangkok, skriver Thai PBS.

En franchisetaker sa at hun betalte 2,5 millioner baht for å kjøpe en franchise for å åpne restauranten hennes som selger den svært populære lakse-buffeen.

Daruma Sushi ble etablert 12. januar 2016 med fem millioner baht i registrert kapital. Selskapet utvidet til 27 utsalgssteder, hvorav de fleste drives av franchisetakere.

Ifølge Department of Business Development omsatte selskapet 45,62 millioner baht i 2021.

I det siste hadde selskapet kjørt en kampanje som tilbød buffékuponger til 199 baht forutsatt at minst 5 kuponger ble kjøpt. Prisen ble sagt å være urealistisk lav.

(pf) Kilde: Thai PBS

Slik ser du norsk TV i Thailand!