Stacks Image 274
Stacks Image 186

Noen thaiprovinser letter på restriksjonene nå når smitten avtarFlere provinser har nå begynt å lette på tiltak som demper spredningen av Covid-19, etter tegn på en forbedret situasjon etter utbruddet. Senter for Covid-19 situasjonsadministrasjon rapporterer i dag 142 nye smittetilfeller.

CHIANG MAI-guvernør Charoenrit Sanguansat har signert en ordre om å tillate gjenåpning av boksestadioner, men fortsatt forby boksing og bokserelaterte aktiviteter på skolene.

Arbeidere i underholdningsbransjen har sendt inn begjæringer til guvernørene i provinsene KHON KAEN og NAKHON RATCHASIMA som krever en lemping av tiltakene, og sier at levebrødet deres blir ødelagt. Spisesteder er åpne mellom kl. 05.00 og 22.00. Alkohol, konserter, dans og underholdning er forbudt.

I KANCHANABURI har hoteller og feriesteder tillatelse til å åpne igjen, men de må overholde myndighetenes smittevern-tiltak strengt. En permanent grenseovergang i tambon Ban Kao, de tre pagodene og naturlige grenseoverganger vil være stengt frem til 3. februar.

CHAI NAT-provinsen tillater nå markeder, bondemarkeder, Pracharat-markeder og små loppemarkeder å gjenåpne etter at de ble beordret å stenge 24. desember 2020. Bare leverandører som bor i Chai Nat og har gjennomgått screening kan selge produkter på markedene. Store loppemarkeder har fortsatt ikke lov til å åpne igjen. Ingen nye smitte tilfeller er rapportert i provinsen i 17 påfølgende dager. Alle de åtte pasientene der er utskrevet fra sykehus.

I NAKHON SI THAMMARAT beordret provinsguvernøren alle 927 skoler å forberede seg på gjenåpning under strenge sykdomskontrolltiltak. Underholdningssteder, treningssentre, samlinger med over 100 gjester er forbudt.

NAKHON RATCHASIMA-guvernør Wichian Chantaranothai sier at provinsens sykdomskomite forbereder seg på å lempe på restriksjoner etter at provinsens smitte-situasjon er lettere. Aktiviteter med oppmøte på mindre enn 300 personer vil være tillatt med en sykdomsbekjempelsesmittevernsplan på plass.

(we) Kilde: Bangkok Post