Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Thailandsk durian-eksport møter konkurranse fra Vietnam og Filippinene i Kina



Thailandske durian-dyrkere har blitt oppfordret til å opprettholde den høye kvaliteten på frukten siden de står overfor en økende konurranse fra rivaliserende eksportører i Vietnam og Filippinene på det lukrative kinesiske markedet.

Advarselen ble gitt av generaldirektøren for Department of International Trade Promotion, Phusit Ratanakul Sereroengrit.

Phusit sa at en rapport fra handelsfremmende kontor i Nanning, Kina, viste at engrosprisene på durianer i Kina falt tidlig denne måneden.

Prisen på durian i Kina falt i begynnelsen av mai, hovedsakelig på grunn av en økning i tilbudet av frukt etter at kinesiske grossister økte importen fra Vietnam og Filippinene, heter det i rapporten.

I begynnelsen av denne måneden falt prisene på thailandske thong durian til mellom 36 og 48 yuan (177 til 266 baht) per kilo.

Prisen på mon thong durian fra Vietnam varierte fra 32 til 41 yuan per kilo, mens prisen på puyat durian fra Filippinene varierte fra 37 til 45 yuan per kilo, heter det i rapporten.

Prisen på thailandske durianer sank til 52-58 yuan per kilo i midten av mai, hovedsakelig fordi det var slutten på høstingssesongen i østlige provinser, heter det i rapporten, og la til at synkende eksport av thailandske durianer utløste stigende priser.

– Selv om konkurransen for thailandske durianer økte i Kina, er det ikke overende fare på ferde, sier Phusit. – Men thailandske eksportører må opprettholde kvaliteten på durianer til de når kjøpernes hender for å opprettholde sitt gode image og øke konkurranseevnen vår.

I fjor importerte Kina 825 000 tonn durianer verdt 4,03 milliarder dollar, med 94,55 % (780 000 tonn) fra Thailand.

Ifølge rapporten fra Nanning økte importen av durianer gjennom grensekontrollen nær byen i Sør-Kina i år.

Fra januar til mars ble det importert totalt 61.000 tonn durian gjennom grensekontrollen, og i april ble det importert 60.000 tonn gjennom kontrollen.

Kilde: The Nation
RSS