Stacks Image 186

Norsk laks og sjømat svært ettertraktet blant thaierDen thailandske appetitten på norsk laks har vokst betydelig ifølge Norges sjømatråd (NSC).

Etterspørselen etter laks har fortsatt å øke i popularitet og det også på grunn av at de mer enn 2000 populære japanske restaurantene har den på sine buffeer som laksesashimi sammen med en økende trend i hjemmeforbruket hos middelklassen og den høyere sosietet.

Asbjørn Warvik Rørtveit, NSC-direktør i Sørøst-Asia, sier at laks har en unik posisjon i det thailandske markedet på grunn av sin smak, utseende og bruk, og ikke så lett kan erstattes av andre fiskeslag:
- Selv om vi har sett en nedgang i den thailandske økonomien, vokser lakseforbruket betydelig. Dette viser at det er en sterk etterspørsel blant thailandske forbrukere. Vi forventer derfor vekst i salget de kommende årene, sa Rørtveit.

Anslagsvis 13.000 tonn fersk norsk laks ble konsumert i det thailandske markedet i fjor. Totalt eksporterte Norge det året sjømat til Thailand for 5,2 milliarder baht, der laks og fjordørret sto for 87 prosent av denne verdien. Norges sjømateksport til Thailand i 2019 økte med 33 prosent fra 2018.
(we) Les mer og få noen oppskrifter på TheNation

RSS Feed