Stacks Image 789
Stacks Image 782

Beskjeden påvirkning for thailandske banker




Thailanske banker forventer bare en liten påvirkning fra problemene Credit Suisse og noen banker i USA står overfor på grunn av deres lave eksterne eksponeringer og sterke kapitalposisjoner, ifølge Thai Bankers' Association.

– Thailandske långivere har jobbet tett med Bank of Thailand om tilsyn for å styrke deres posisjoner, sa Kobsak Duangdee, generalsekretær i TBA, torsdag.

– De har ikke store utenlandske lån, og investeringene deres i de urolige bankene er ikke mye. Så en indirekte påvirkning er ikke stor, sier han.

Onsdag sa finansminister Arkhom Termpittayapaisith at det ikke har vært noen innvirkning på Thailand så langt fra de amerikanske bankproblemene, og at regjeringen var klar til å handle dersom det skulle få noen innvirkning på landet.

I en relatert utvikling sliter Credit Suisse med avgangen til flere toppledere i aksjevirksomheten i Asia-Stillehavsområdet, inkludert sjefen i Thailand, ettersom bekymringer for bankens finansielle helse raser globale markeder.

Pornchai "Chris" Prasertsintanah, leder for aksjer for Sør-Asia og landsjef for Thailand, har bestemt seg for å gå for å forfølge muligheter utenfor banken, ifølge et notat som Bloomberg News har fått tilgang til. 

Nick Silver, co-sjef for aksjer for Asia Pacific og leder for aksjer for Japan, slutter også sammen med Jonathan Jenkins, leder for aksjesalg i regionen.

En talsperson fra Credit Suisse kunne ikke nås for kommentar til Bangkok Post.

Credit Suisse-sjef Ulrich Koerner kjemper mot en tillitskrise bare dager etter at den amerikanske långiveren Silicon Valley Banks fiasko førte til et salg av finansaksjer globalt. Den sveitsiske långiveren tappet tidligere den sveitsiske nasjonalbanken for så mye som 50 milliarder franc (54 milliarder amerikanske dollar) og tilbød seg å kjøpe gjelden tilbake.

Kilde: Bangkok Post
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand