Stacks Image 186

Med fem nye har Thailand har nå 133 nasjonalparkerThailand har nå 133 nasjonalparker, av ulike typer, etter at det er kommet til fem nye etter at dagens konge overtok etter sin far. Thailand har som mål å øke skogarealet med 55 % innen 2037 og nasjonalparker er en del av denne strategien.


En del av arbeidet med å øke skogområdet og bevaring av skogbruk under nasjonalparksystemet har tre viktige mandater, miljøvern, forskning og fritidsutvikling.

Det er for tiden 133 nasjonalparker i Thailand, hvor Khao Yai nasjonalpark er landets første (etablert 1962) og Tham Sa Koen nasjonalpark i Nan som den siste utpekte under regjering av avdøde kong Bhumibol Adulyadej.

De fem nye er:
  • Namtok Chet Sao Noi National Park 
  • Khun Sathan National Park 
  • Mae Takhrai National Park 
  • Than Sadet-Ko Phangan National Park 
  • Doi Chong National Park
Mae Takhrai nasjonalpark et område på 356,66 kvadratkilometer i San Kamphaeng, Doi Saket og Mae On-distriktene i Chiang Mai-provinsen sammen med Ban Thi og Mueang distrikter i Lamphun.

Than Sadet-Ko Phangan nasjonalpark ligger på Ko Phangan, en øy 100 kilometer unna Surat Thanis kyst og har et samlet areal på 44,99 kvadratkilometer. Parken har opprettholdt ødelandets villmark på sin robuste og bratte fjellkjede. Khao Ra er den høyeste toppen på 627 meters høyde.

Doi Chong nasjonalpark et område på 346,18 kvadratkilometer i distriktene Sop Prap, Thoen og Mae Phrik i Lampang-provinsen og distriktene Li og Thung Hua Chang i Lamphun-provinsen. Parken tilbyr fjellområder og en rekke løvskoger. Det høyeste punktet, Doi Jong, er 1 379 meter over gjennomsnittlig havnivå.

Ytterligere 22 nasjonalparker er i ferd med å bli etablert. Disse inkluderer 11 nasjonalparker på land og 11 marine nasjonalparker,.

(we) Les mer på TATNews