BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Hvordan er livet i Thailands «Alternative State Quarantine» (ASQ)?


Som alle Thailandsreisende kjenner til må alle i 14 dagers karantene ved innreise. Thaiene som hovedregel på statlige karantenemottak mens utenlandske borgere må tilbringe dagene på hotell: Alternative State Quarantine. Oppholdet er slett ikke gratis, og på blant annet ambassadens hjemmesider finnes det en oversikt over hoteller som er godkjent som karantenehoteller.

Nå er det, når sant skal sies, ikke så attraktivt å tilbringe 14 dager inn på et hotellrom for de aller fleste, og der er nok ikke aktuelt for den gjennomsnittlige feriegjest. Har du en thailandsk partner eller familie som treker deg til landet tåler du nok helt sikkert disse 14 kjedelige dagene, og du skal få noen tips om du planlegger en reise nå.

Vær oppmerksom på at endel av informasjonen som er oppgitt kan variere fra hotell til hotell.

1. Hvor lenge må jeg være karantene?
Alle reisende er for øyeblikket underlagt en 14-dagers statlig karantene. Dette betyr at du ikke kan forlate hotellet i denne perioden. Hvis du tester positivt for COVID-19 ved noen av testintervallene, blir du overført til hotellets partnersykehus.

2. Hvordan er hotellene?
Hotellene vil gjøre sitt beste for å gjøre oppholdet så behagelig som mulig, men jo dyrere hotellet er desto bedre rom og bedre komfort kan du forvente. Vi har hått mange rapporter fra nordmenn som har vært i hotellkarantene. Noen på rimelig opphold og andre på noe mer eksklusive hoteller.

Så hva gjør man i 14 dager på et hotellrom? Du har selvsagt med deg en lap-top. Se TV, men vær oppmerksom på at kanalutvalget kan være noe begrenset. Billige hoteller har ofte kun thailandske kanaler tilgjengelig. Hotellene tilbyr wifi, så det er jo en glimrende muliget til å utforske online-spill på sider som f.eks. Comeon Norge.
Du vil få tre måltider daglig levert til rommet ditt, og etterhvert tilgang til et uteområde hvis det finnes på hotellet og noen COVID-tester underveis. Måltidene leveres til rommet slik: Frokost: 07.00 - 09.00, lunsj: 12:00 - 14:00 og middag: 18.00 - 20.00.
Generelt sett vil du etter din første negative test få tilgang til et bestemt gang-/uteområde. Størrelsen og kvaliteten avhenger av ditt hotellvalg. Etter den andre negative testen vil du nok kunne bruke treningsstudioet.
Et godt tips er å booke hotellrom med balkong. Noen hoteller har også enkelt minikjøkken slik at du kan ta med deg litt norsk mat og variere litt på utvalget.
Hvis du installerer et godt VPN-program på laptopen din kan du enkelt se norsk tv. 

3. Er alle hotellene i Bangkok?
Opprinnelig var ASQ bare tilgjengelig i Bangkok, men nå finnes det en liste over ALSQ-hoteller (Alternative Local State Quarantine) med hoteller blandt annet på Phuket, Koh Samui og Chonburi (Pattaya) samt Buriram og Prachiburi.

4. Hvordan booker jeg ASQ-hotell?
Du kan bestille og betale direkte til hotellet eller via Agoda. Du finner en fin oversikt på ambassaden i Oslo sine hjemmesider. Link finner du på slutten av denne artikkelen.

5. Hvordan reiser jeg fra flyplassen til hotellet?
Du får gratis transport fra flyplassen til hotellet.

6. Kan to kompiser dele rom?
Bare ektepar og foreldre med barn kan dele rom. Vielsesattest kan være nødvendig å fremlegge, det samme med fødselsattest eller adopsjonssertifikat for barn. Alle andre må ha separate rom.

7. Kan jeg bestille øl og vin?
Nei. Det er alkoholforbud. Dog har vi fått rapporter om at enkelte har fått øl på noen hoteller. Vi har ikke fått rapporter om at Tax-free-posene blir sjekket. Husk at ved innreise til Thailand er kvoten kun 1 liter alkohol, uansett alkoholstyrke.

8. Får jeg vann på hotellet?
Ja, de fleste hotell vil tilby 2 - 4 flasker vann hver dag.

9. Kan jeg bestille en pizza eller en burger?
Mange hoteller har tilbud om å kjøpe mat fra hotellets restaurant. Mat fra andre er ikke tillatt med mindre det er fra pårørende. Vi har fått rapporter om at noen billige hoteller kun serverer kalde måltider under pari og andre hoteller disker opp med de deiligste retter.

10. Kan jeg gå på 7-Eleven eller en annen butikk?
Nei. Du må være på rommet ditt eller i bestemte områder på hotellet. Noen hoteller tilbyr å hente ønskede varer på 7-11 et par ganger daglig. Visse ting er ikke tilatt, så du må sjekke med hotellet om hvilke regler som gjelder. Reglene skal i utgangspunktet være like, men Thailand er nå engang Thailand. Reglene og mulighetene varierer fra dag til dag.

11. Når blir jeg testet?
Testene utføres av sykehuset i samarbeid med hotellet du bor på. Du blir testet på ankomstdagen din, deretter dag 9 eller 10 og også dag 13 eller 14, men dette kan variere noe fra hotell til hotell.

12. Vil hotellrommet bli rengjort?
Ja. Selv om timeplanen kan variere på noen hoteller, skal rengjøring bli gitt to ganger i uken, eller annenhver dag etter den første negative testen. Du venter i et annet rom eller et bestemt område mens rommet blir rengjort.
Vaskeritjenester er også tilgjengelig (på din bekostning). Vi har fått rapporter om at noen hoteller ikke rengjør rommet i det hele tatt, andre hoteller annenhver dag.

13. Hvor mye koster hotellene for 14 dager?
Budget hotell: 38 000 THB - ca 11.000 kroner
Mellomklassehotell: 80 000 THB - ca 25.000 kroner
Luksushotell: 200 000 THB - ca 60.000 kroner

Her er tre gode ASQ-hoteller i Bangkok
Grande Centre Point Hotel Terminal 21
Citadines Sukhumvit 8 Bangkok
Mövenpick BDMS Wellness Resort Bangkok