BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

14 dagers karantene historie fra 1. april?

Det antydes at 14 dagers karantene for vaksinerte turister kan avsluttes 1. april og blir erstattes av to andre tiltak. Det skriver nettstdet ThaiVisa i dag.

Bak kulissene har Tourism Authority of Thailand, Tourism Ministry, Tourism Council, ATTA (Association of Thai Travel Agents og THA (Thai hoteliers 'Association) presset på for å få slutt på den to uker lange karantenen som mange ser på som stort hinder for utenlandske turister.

De ønsker at de som har blitt vaksinert kan slippe 14 dagers karantene som erstattes av to andre tiltak.

Den første heter "Quarantine At Home". Under denne ideen vil turisten bli pålagt karantene hjemme før de kommer til Thailand, med en koronatest ved ankomst og deretter i karantene i to netter (tre dager).

Den andre planen heter «Mobile Quarantine». Denne ideen involverer helseavdelingen og TAT som chaperones (overvåkere) for grupper.

Ifølge kilder blir de endelige detaljene klare i løpet av den kommende uken og vil bli presentert for TAT-styret for diskusjon blant alle relevante parter mot slutten av februar.

Deretter vil idéen bli presentert for kabinettet, og statsminister Prayuth Chan-ocha blir informert om planen og tar den endelige avgjørelsen.

Håpet fra idémakerene er at dette kan bli en realitet fra 1. april.

(pf) Kilde: ThaiVisa