Stacks Image 186

Thailand vil ha flere og nye nordiske turisterTourism Authority of Thailand (TAT) samarbeider med 24 thailandske nystartede selskaper for å komme tettere inn i det nordiske markedet under et prosjekt med tittelen "Bringing New Shades of Thailand to Nordic Travellers".

TAT`s guvernør og direktør ved TAT-kontoret i Stockholm leder prosjektet i fire land; Sverige, Norge, Danmark og Finland. Målet er å lansere turisme i nye sektorer som gastronomi, velvære og spa, samt idrett for å nevne noen, og i sekundære byer og samfunn med bærekraftig utvikling i tankene. Den første fasen begynner i oktober.

Thailand er et populært reisemål blant nordiske turister, selv om befolkningen i de fire landene bare er 26,5 millioner, besøker mer enn 700 000 Thailand hvert år, og bringer med seg mer enn 64 milliarder dollar i utenlandsk valuta.

- Det er virkelig en høy andel av markedet sammenlignet med andre europeiske land med store befolkninger, som Tyskland med 83 millioner mennesker eller Storbritannia med 65 millioner, hvorav bare 800 000 til 900 000 besøker Thailand.

De fleste reisende fra nordiske land er også gjentatte reisende og kjenner landet godt. I gjennomsnitt oppholder de seg i Thailand i opptil 17 dager, og bruker rundt 87.000 baht per tur, noe som er mye mer enn folk fra andre europeiske land. Siden de fleste nordiske turister liker å utforske nye steder, vil dette prosjektet gi dem en flott opplevelse, heter det fra TAT.

TAT-guvernøren sier at dette prosjektet ikke bare har som mål å øke turismen, men også å tilby nye tjenester som svarer til de nordiske reisendes behov og livsstil, ved å la dem utforske andre regioner i Thailand, spesielt sekundære byer og lokalsamfunn der nystartede selskaper kan hjelpe deg med å betjene de reisende i tillegg til å tilby fasiliteter som kreves i området.

(we) Kilde: TheNation