Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Corona-unntakstilstanden i Thailand frlenges ut noveber

Det thailandske kabinettet har vedtatt å utvide nøddekretet i Thailand til slutten av november.

Thailands senter for «Covid-19 situasjonsadministrasjon» samtykker i å utvide det landsdekkende nøddekret med ytterligere en måned

Den thailandske regjeringen sier gjennom en talsmann at utvidelsen av dekretet ikke er politisk og ikke har noe å gjøre med de nylige politisk baserte demonstrasjonene i landet.

Regjeringen hevder at dekretet er nødvendig for å kunne håndtere karanteneprosessene på riktig måte, og på grunn av corona-situasjonen rundt om i verden og det de kaller en stadig tilstedeværende trussel om at viruset potensielt kan få fotfeste i Thailand.

Thailands naboland, Myanmar, har hatt et stort utbrudd av viruset og forårsaker betydelig bekymring ved de nordlige grensene.

Motstanderne av dekretet føler imidlertid at det kan brukes til å stanse samlinger og politiske demonstrasjoner og hevder at gjeldende helselover er nok til å håndtere coronavirus-krisen på riktig måte.

Thailand har registrert totalt 3.759 smittede og 59 dødsfall. De aller fleste nyere tilfeller siden april er importsmitte fra utlandet og oppdaget under den obligatoriske fjorten dagers karante. 

(pf) Kilde: The Pattaya News