Stacks Image 186

Oppdatert oversikt over restriksjoner i Bangkok - gjeldende til 2. august
Tourism Authority of Thailand (TAT) har gitt en oppdatering av tiltakene som gjelder for Bangkok frem til 2. august 2021.

DETTE ER STENGT:
Underholdningsvirksomheter og arenaer; som puber, barer, karaoke, massasjestuer og badesteder.
Vannparker og temaparker.
Lekeplasser og stasjoner av alle typer.
Botaniske hager, museer, læringssentre, historiske steder, nasjonalparker, offentlige biblioteker, kunstgallerier, dyreparker og lignende arenaer.
Snooker og biljardlokaler.
Spillstasjonerog internettbutikker.
Cock / bull / fish arenaer, hesteveddeløp og racerbaner av alle typer.
Barnehager og eldreomsorgsfasiliteter (unntatt ordinære overnattingstjenester).
Boksestadioner, boksestudioer og treningssentre for kampsport.
Bankett- og lignende arenaer.
Buddha amulettboder og sentre.
Førskolebarnehager og barnehager.
Skjønnhetsklinikker, og tatovering og piercing.
Treningssentre.
Helsesteder, inkludert spa og tradisjonelle thailandske massasjebutikker.
Skøytebaner og bowlingbaner eller lignende arenaer.
Danse- og ballettskoler.
Byggeplasser.

FØLGENDE VIRKSOMHETER OG ARENAER KAN ÅPNE PÅ VILKÅR:
Salonger og frisørsalonger - kun for hårklipp og tørking av hår.
Innendørs sportssentre, bassenger og vannsportsanlegg - for landslagssportfolk.

BEGRENSNINGER OG NEDLEGGELSE AV VIRKSOMHETER OG TJENESTER:
Restauranter og spisesteder har lov til å tilby take-away-tjenester bare frem til kl. 20.00.
Varehus, kjøpesentre og samfunnssentre har lov til å åpne til kl. 20.00, og kun for supermarkeder, apotek og medisinsk utstyr og vaksinasjonssentre.
Hotell kan åpne per vanlig tid, men har ikke lov til å holde møter, seminarer eller banketter.
Dagligvarebutikker og ferske markeder har lov til å åpne frem til kl. 20.00. Alle døgnåpne nærbutikker må stenge hver kl. 20.00-04.00.
Skoler og utdanningsinstitusjoner bør ikke bruke undervisningsfasiliteter.

HVA ER FORTSATT ÅPENT?
Sykehus, medisinske fasiliteter, medisinske klinikker, apotek, butikker, fabrikker, bank- og finansielle tjenester, minibanker, telekommunikasjonstjenester, porto- og pakketjenester, kjæledyrmatbutikker, byggevarer og byggevareforretninger, butikker som selger diverse nødvendige varer, matlagingsbutikker, bensinstasjoner og online leveringstjenester har lov til å åpne etter behov under strenge sykdomsbekjempende tiltak.

RESTRIKSJONER
Utgangsforbudet om natten forblir uendret mellom kl. 21.00 og 04.00. I løpet av 7-timersperioden hver natt blir folk bedt om å være hjemme og bare gå ut om nødvendig.

Utenfor portforbudet om natten blir folk også bedt om å bare gå ut hvis det er nødvendig, det vil si å handle dagligvarer som mat, medisin og medisinsk utstyr, å besøke legen eller å motta en vaksine. De relative myndighetene blir bedt om å gjøre alt som er nødvendig for å distribuere mat og forsyninger til folk for å minimere motgang.

Offentlig transport har lov til å operere med bare 50% av sitteplasser og må bruke sosiale distansertiltak. De relative myndighetene skal sørge for at det er nok transporttjenester, spesielt for personer med vaksinasjonsavtaler.

RESTRIKSJONER PÅ ANSAMLING AV MENNESKER
Offentlige og private organisasjoner så vel som mennesker blir bedt om å unngå aktiviteter som er utsatt for spredning av sykdom der antall deltakere overstiger 5 personer. Offentlige og private organisasjoner rådes til å holde opplæring, seminarer og møter online.

JOBBE HJEMMEFRA
Offentlige etater blir bedt om å få sine ansatte til å jobbe hjemmefra 100%, bortsett fra de som tilbyr tjenester innen folkehelse, sykdomsbekjempelse, verktøy, trafikk, katastrofeforebygging og avbøting, lov og orden, og de med spesifikke driftstider for å avtale avtaler. Alt må gjøres under strenge sykdomskontrolltiltak.

Private selskaper oppfordres også til å få de ansatte til å jobbe hjemmefra 100%.

SELVBESKYTTENDE TILTAK OG DISTANSERING
Som vanlig blir folk landsdekkende bedt om å fortsette å følge de helse- og sikkerhetstiltak som er på plass; slik som å ha på seg en ansiktsmaske til enhver tid mens de er utenfor hjemmet, vaske hendene regelmessig med såpe og vann / rengjøringsalkohol og unngå unødvendig nærkontakt med andre.

(we) Kilde: TATNews