Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Kraftig økning i thaienes husholdningsgjeld - snart på "nordisk nivå"Enøkning i Thailands husholdningsgjeld har ført til at landet nå er nær å være blant de 10 landene i verden med den høyeste husholdningsgjeld i bruttonasjonalproduktet (BNP).

Ifølge Thailand Banks data steg Thailands husholdningsgjeldsnivå, i andre kvartal i fjor, fra 83,8% av BNP i andre kvartal i fjor til 86,6% i tredje kvartal. Antallet er blant de høyeste i Asia, så vel som det høyeste nivået registrert siden dataene ble gjort tilgjengelig i 2003.

De nåværende topp 10-landene inkluderer de nordiske landene Danmark, Sverige og Norge, som alle, ifølge Bank for International Settlements data, hadde en husholdningsgjeld til BNP på 87,7% i andre kvartal i fjor.

Den økonomiske nedgangen og pandemien sies å være hovedårsaken til økningen i Thailands innenlandske husholdningsgjeld, og den nye bølgen vil sannsynligvis forverre dette. Lokale banker har sluttet å gi nye forbrukslån. Mange blir presset til å låne fra uformelle långivere eller lånehaier til blodrenter.

Kasikorn Research Center sier at problemene må løses, ettersom husholdningenes gjeld til BNP lett kan nå 90% når tall for fjerde kvartal blir offentliggjort, og hvis pandemien fortsetter å presse økonomien, kan tallet nå 91% eller mer i år.

Husholdningsgjeld er definert som den samlede gjelden til alle mennesker i en husstand. Det inkluderer forbruksgjeld og pantelån.

(we) Kilde: Bangkok Post