Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Turistministeren er sikker på at turistene vil oversvømme Thailand 1. novemberSelv om den ofte blir kritisert for sine altfor optimistiske turist-spådommer tilsynelatende trukket ut av luften, er denne gangen den thailandske regjeringen sikker på at folk vil strømme tilbake når grensene åpner igjen 1. november.

Turistminister Pipat Ratchakitprakan sier at Thailand må forberede seg på et angrep av internasjonale reisende som flommer inn i landet 1. november. Hvilke land som fra 1. november ikke er beordret til karantene blir rolig kunngjort i løpet av torsdag.

Ministeren sier at Thailand tradisjonelt har vært et populært vintermål med reisende fra kaldere vestlige og nordlige land som strømmer til de solfylte strendene i Thailand for å nyte en varm vinter. Selv om pandemien nesten har ødelagt Thailands reiselivsnæring, ettersom verden sakte åpner seg igjen og internasjonale reiser og turisme, er ministeren overbevist om at turister er klare til å strømme tilbake til Thailand.

Han oppfordret Thailand til å forberede seg på denne tilstrømningen av turister og være klar for dem med en sterk screeningprosess for å holde koronasikkerheten strømlinjeformet og effektiv. Nylig foreslo turistmyndighetene i Thailand sin guvernør Yuthasak Supasorn å droppe det komplekse og frustrerende adgangsertifikatet (CoE), samt redusere kostnadene for den nødvendige RT-PCR til under 1000 baht hver for å lokke internasjonale reisende tilbake til Thailand.

Turistministeren er fortsatt optimistisk og sier at han tror at gjenåpningen 1. november vil begynne strømmen av turister gjennom slutten av året og kickoff 2022 med en boom i turisme.

Krungsri Securities forutsier 300.000 turister som kommer til Thailand innen utgangen av 2021, og 14 millioner turistankomster i 2022. De spår at 2023 endelig vil begynne å bli normalt igjen med anslagsvis 34 millioner turister og til slutt en full bedring i 2024 med spådommen om 40 millioner turister, det samme som 2019 før pandemien fikk turistmarkedet til å krasje.

(pf) Kilde: Nation Thailand og Bloomberg