Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Åtte politimenn dømt for korrupsjon i Bangkok



Åtte politimenn har blitt dømt til lange fengselsstraffer, hvorav de fleste også risikerer høye bøter, for angivelig å ha misbrukt sin makt og tatt tilbakeslag i forbindelse med et politiboligprosjekt.

De åtte ble anklaget av National Counter Corruption Commission for å misbruke sin makt som statlige tjenestemenn for å sørge for at PCC Development and Construction vant budet for boligprosjektet og utføre byggingen av dette, skiver Bangkok Post.

Alle, bortsett fra to, satt som medlemmer av komiteen og avgjorde budene for Royal Thai Police-prosjektet for å bygge 163 leiligheter verdt 3,7 milliarder baht.

Den sentrale straffedomstolen for korrupsjonssaker sier at en av de åtte, som prosjektinspektør, fikk bestikkelser verdt 60 000 baht fra selskapet mens prosjektlederen fikk 91 millioner baht, ifølge avisen.

Retten dømte opprinnelig livstidsdommer mot de seks budkontrollørene og bøtela de med 390.000 baht hver. Siden de samarbeidet, ble dommene redusert til 33 år og fire måneder og en bot på 260.000 baht for hver av de.

En av de ble dømte til tre år og fire måneders fengsel mens den siste fikk en dom på 12 år og åtte måneder bak murene.

Kilde: Bangkok Post
RSS