BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Danske (51) pågrepet Pattaya etter årelangt narkotikasalgEn 51 år gammel dansj statsborger er arrestert og siktet i Pattaya for omfattende narkotikasalg de siste seks årene. Politiet har beslaglagt fire borettslagsenheter og andre eiendeler verdt over 10 millioner baht.


Ifølge politiet ble den mistenkte pågrepet på en kaffebar i Pattaya fredag. Politiet hadde satt opp en felle og pågrep mannen i dat kan angivelig overleverte krystallmetamfetamin til en underoveragent.

Stikket er resultatet av en omfattende etterforskning som fulgte i etterkant av tidligere arrestasjoner av thailandske og utenlandske narkotikabrukere. Politiet skal angivelig ha funnet ut at brukerne hadde kjøpt stoffene fra dansken.

En undersoveagent fikk deretter i oppdrag å kontakte den mistenkte for å kjøpe 10 gram krystallmetamfetamin til en fest.

Den danske mannen oppgav en pris på 1000 baht per gram og ba om en forskuddsbetaling på 5.000 baht.

Han hevdet også at han ville gi kunden et sexstimulerende middel og flytende ketamin som han produserte av seg selv til bruk under festen. Han avtalte å levere det på kaffebaren på fredag.

Etter pågripelsen tok politiet mannen til hans bosted og ransaket leilighetene. De fant mer krystallmetamfetamin, ketamin og yaba.

Politiet beslagla deretter fire rom på tre borettslag i Bang Lamung-distriktet i Chon Buri samt tre motorsykler. Mannens eiendeler har en verdt på mer enn 10 millioner baht.

Etterforskere sier at han har solgt narkotika til utenlandske statsborgere i Pattaya i 6-7 år.

Den mistenkte er i politiets varetekt, opprinnelig for ulovlig besittelse av narkotika med vilje til å selge. Hvis han blir funnet skyldig og dømt kan han ventes seg en langvarig straff i et relativt ukomportablet thailandsk fengsel.

Dansk UD bekrefter arrestasjonen og den danske ambassaden i Bangkok bistår 51 åringen.

(pf) Kilde: Chiang Mai Online