Stacks Image 352

Chadchart Sittipunt: Bangkoks nye guvernør en 'folkets mann'Chadchart Sittipunt, som viste en klar ledelse i alle målinger, vil bli Bangkoks første valgte guvernør på ni år.

Klokken 18.32 (thailandsk tid) var 304 212 stemmesedler talt opp, så Chadchart ut som han var satt til å ta en overlegen seier med 157.173 stemmer, ifølge NationTV.

Som en uavhengig kandidat er Chadchart, som ofte refereres til som "The Hulk" eller "den sterkeste ministeren på jorden" av fansen, tydelig populær blant velgere.

For flere år siden gikk et bilde av en barfot Chardchart som bar poser med mat inn i et tempel i Surin sin seiersgang på sosiale medier. Han sa at han hadde gått en joggetur tidlig om morgenen mens han var i Surin for et mobilt statsråd og bestemte seg for å gi almisser til munkene.

Den lokale innbyggeren som tok et bilde av ham, barbeint og i t-skjorte og shorts med poser med mat, ga ham kallenavnet "The Hulk". Og navnet har festet seg.

Faktisk fulgte kampanjeplakatene hans for guvernørvalget i Bangkok også det grønne temaet som er knyttet til «The Hulk».

Chadchart var transportminister i Yingluck Shinawatras regjering fra 27. oktober 2012 til 22. mai 2014, da hennes regjering ble kastet ut av militæret.

Chadchart har en langvarig forbindelse med Bangkok fordi faren hans, general Saneh Sittipunt, en gang var politisjef i byen.

Politikeren, som har to eldre brødre, fullførte sin videregående utdanning ved Triam Udom Suksa School før han tok en bachelorgrad med utmerkelser i ingeniørfag ved Chulalongkorn University.

Senere tok han en mastergrad i bedriftsadministrasjon fra samme universitet før han dro til det verdensberømte Massachusetts Institute of Technology (MIT) for å ta en mastergrad i offentlig byggteknikk. Han fullførte også en doktorgrad i ingeniørfag i offentlig arbeid ved University of Illinois Urbana-Champaign.

Chadchart startet sin karriere som konstruksjonsingeniør for et privat selskap før han ble foreleser ved Chulalongkorn Universitys fakultet for ingeniørvitenskap. Deretter ble han assisterende rektor for Chulalongkorn fra 2005 til 2012.

Som akademiker fungerte Chadchart også som rådgiver for transportministeren under Thaksin Shinawatras andre periode og deretter igjen under Samak Sundaravejs regjering. Han fikk imidlertid ikke en formell stilling.

Så i 2012 ble han utnevnt til visetransportminister under Yinglucks regjering før han steg til stillingen som transportminister samme år.

Hans anerkjente prestasjoner inkluderer endringer i Bang Sue Grand Stations plan for å sikre at den er tilpasset lyntog, og endringer i det elektriske togsystemet Red Line slik at det hadde fire ruter i stedet for bare tre. Han sto også bak kjøpet av åtte hurtigtog fra CRRC Changchun Railway Vehicles Co Ltd, samt overhalingen av jernbanesystemet i den øvre delen av landet.

Chadchart fikk også ansatte i transportdepartementet til å ta bussen til jobb og rapportere eventuelle problemer før han selv tok bussen til jobben for å få en opplevelse av problemene Bangkok-pendlere står overfor.

Etter at Yingluck-regjeringen ble styrtet, ble han utnevnt til komiteen for å utarbeide konkurranseevnestrategier, men han forlot komiteen i oktober 2017.

Som transportminister ble Chadchart lagt merke til for å være jordnær. Han likte å ta motorsykkeltaxi eller songtaew (baht-buss) til jobben. Han hoppet også ofte på tog uanmeldt for å sjekke tilstanden.

(pf) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!