Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

OPPDATERT: Langstidsvisum i prinsippet godkjent - men fortsatt er grensene stengtDet nye visumet, "Spesielt turistvisum" eller STV er ikke nødvendigvis en god nyhet for oss skaninavere., selv om den thailandske regjeringen i dag, tirsdag, har godkjent langtidsturister fra oktober for å hjelpe turistsektoren. 

Traisuree Trisoranakul, talsmann for regjeringen, sier at turister som kvalifiserer for STV må ha tenkt å bli i Thailand i lang tid, overholde thailandske smittevernstiltak for å gjennomgå statlig karantene eller alternativ statlig karantene i 14 dager, og vise betalt hotellbooking etter kranetenetiden. 

Visumene vil koste 2000 baht og vil vare i 90 dager. Når det er utløpt, vil immigrasjonen tillate at visumet utvides opptil to ganger med et samlet opphold på 270 dager. Det vil si til slutten av september neste år. Iflg Bangkok Post er minst oppholdstid 90 dager.

Målgruppen for denne ordningen er turister som har mulighet for langtidopphold i Thailand. 

Traisuree sier at det ifølge deres estimat vil være 100 turister inn i Thailand per uke og 1200 turister per måned når ordningen starter.  

Anslått inntekt til Thailand fra denne ordningen vil være 1,2 milliarder baht per måned. 

Turister som er interessert i å besøke Thailand, må kontakte selskaper som er under TAT. Den nøyaktige datoen i oktober er ikke blitt kunngjort. 

Kravet for å få et slikt visum er:

1. Bekreftelse på booking av 14 dagers karantene-hotell eller sykehusopphold med betalingsbekreftelse.

2. Booking og betalingsbekreftelse for for hotell eller sykehusopphold etter karantenetiden på 14 dager.
2.1 eller kopi av skjøte på eiendom som eies av søkeren eller et familiemedlem eller en leiekontrakt for leie av sameie eller hus, eller en bekreftelse på nedbetaling for kjøp av leie av en sameie som er lovlig solgt til utlendinger.

3. Etter å ha fullført COVID-19-screening, er karantene og alle kravene til innkvartering oppfylt. Kan utenlandske statsborgere kan søke om spesialistvisum for et gebyr på 2000 baht.

4. Visumet har en gyldighetsperiode på 90 dager.

5. En forlengelse med ytterligere 90 dager kan forlenges to ganger, med ny søknad og gebyr på 2000 baht pr. gang.


(pf) Kilde: NNT/Bangkok Post/ThaiEnquier


RSS Feed